Bodegas Quiroga de Pablo är ett familjeföretag i Azofra, en plats med en lång druvodling och vinframställningstradition, i delregionen Rioja Alta.

Sex generationer av familjen har odlat druvor och gjort fina Rioja-viner här.

Början av bodegan kan ses i "calado" ett välvt stenkar 8 till 10 meter under marken.

Det byggdes för århundraden sedan och används för att göra och åldra vin än i dag.

Den senaste expansionen ägde rum 2000 och försåg bodegan med den senaste tekniken för vinframställning.

Alla våra druvor kommer från våra egna vingårdar, en viktig faktor för att skörda i ögonblicket av högsta kvalitet.

 

Trogen vårt ursprung.

Vi har producerat våra egna viner i sex generationer, behållit familjetraditionen och hängt med i den tekniska utbildning som krävs för att vara uppdaterade med de senaste innovationerna i vinvärlden.

Verksamheten i Bodegas Quiroga de Pablos nuvarande anläggningar började i mitten av artonhundratalet. José Quiroga, hans fru Bibiana Osorio och deras äldsta son Cayo Quiroga började göra vin i "calado", en välvd sten evat 8 till 10 meter under marken.

I slutet av artonhundratalet förlängde Juan, son till Cayo, "calado" och byggde en utgång till den nedre delen av kullarna, där senare de senaste och moderna faciliteterna för vingården byggdes.

Traditionen med vinodling och vinframställning upprätthölls under tredje och fjärde generationen (Mariano y Cayo Quiroga). De bästa vingårdarna valdes ut och installationerna utökades på grund av de erfarenheter som vunnits år för år.

Med Juan José, femte generationen, som är gift med María Teresa de Pablo, utökades vinkällaren igen genom att kombinera modern teknik och kunskap om vinframställning. År 2000 försågs vinkällaren med de nya installationerna.

Juan Luis, Diego och Maite

Söner till Juan José och María Teresa

 

Sedan är det när innovationen för att kontrollera vinframställningen och familjetraditionerna kombineras i Bodegas Quiroga de Pablo för att få unika viner.

För att presentera är det vi, de tre barnen till Juan José och María Teresa, Juan Luis, Diego och Maite, från 6:e generationen som ansvarar för vingården och vingårdarna och samlar familjetraditioner med den tekniska utbildning som krävs för att hålla sig uppdaterad med trenderna på den nuvarande vinmarknaden.

VI ÄR PRIVILEGERADE ATT VARA DRUVODLARE OCH VINODLAR

Bodegas QUIROGA de Pablo är stolta över att göra vin från sina egna vinstockar. I sex generationer har vi letat efter de bästa vingårdarna i varje område för att hitta de bästa druvorna att göra fantastiska Rioja-viner med.

Vingårdarna ligger på lågavkastande jord vända i en riktning som producerar druvor av hög kvalitet. Vingårdarnas höjder varierar mellan 1500 och 1800 fot (500-600 meter) på sluttningar och tomter som inte är överbördiga.

Alla våra vingårdar tas om hand av vingårdspersonalen året runt för att vi ska kunna ta hand om och mödra varenda stam, för att hålla koll på utvecklingen och välja ut klasarna för att framställa de bästa vinerna.

En ansamling av tradition och erfarenhet

För oss är varje vin unikt. Den stora erfarenheten av hur vinstockar reagerar på olika väderförhållanden varje år krävs för att producera de bästa druvorna.

EN PASSION FÖR NATUREN: hållbar vinodling

Respekt och omsorg om vår omgivning är en viktig del av vår druvodling. Lokala blommor får växa runt våra vingårdar året runt, vilket gör att hjälpsamma insekter kan häcka.

Komposten vi använder är ekologisk och kommer från våra pressningar.

Vinstockar behandlas med kopparsulfat och användningen av syntetiska kemiska produkter hålls till ett minimum.

SKÖRDNING

Våra vingårdar är indelade i små skiftningar och i augusti testas druvorna på varje odling och mognadsprovas. Som det bästa datumet för att närma sig plockning sker dessa kontroller allt oftare, ibland upp till tre eller fyra i veckan.

Denna uppdelning av våra vingårdar gör att vi kan välja de bästa tomterna för varje vin vi gör. I vissa vingårdar är det inte ovanligt att göra tre eller till och med fler pass under druvplockningen för att skörda varje druva när den är som mest mogen. Allt detta gör att skörden kan pågå hela vägen till oktober.

Bodegas Quiroga de Pablo

Sales price: 124,25 kr
Price / kg:
Sales price: 105,00 kr
Price / kg:
Sales price: 105,00 kr
Price / kg:
Sales price: 118,25 kr
Price / kg:
Sales price: 132,75 kr
Price / kg:
Sales price: 166,25 kr
Price / kg:
Kom ihåg mig