Hälsa på oss

Côtes du Rhône Villages Sablet är en beteckning i södra halvan av Frankrikes Rhônedal. Dess 300 hektar stora vinodlingar producerar främst röda viner. Dessa är fylliga med blommiga och torkade fruktaromer. Vita står för cirka 10 procent av produktionen.

Röda och roséer måste innehålla minst 40 procent Grenache och minst 25 procent av Syrah och / eller Mourvèdre. I roséerna kan de lokala vita sorterna stå för upp till 20 procent. Åttio procent av alla vita blandningar måste bestå av Grenache Blanc, Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc och / eller Viognier.

Cotes du Rhone Villages Sablet
Byn ligger i östra delen av området som täcks av Côtes du Rhône Villages-beteckningen, 18 kilometer (12 miles) öster om staden Orange. Området kännetecknas av de sandiga jordtyperna som ger byn och beteckning namnen (sabel är det franska ordet för sand).

Sandiga, steniga jordar har utmärkta dräneringsegenskaper, vilket stärker vinstockar genom att tvinga dem att skapa djupa, komplexa rotsystem på jakt efter vatten och näringsämnen. Appellationen delar sina jordar, liksom fläckar av röd lera och stenig sandsten, med den närliggande Gigondas-beteckningen.

Dentellerna vid Montmirails foten stiger plötsligt strax öster om Sablet. De erbjuder ett litet område med söderläge kalkstensbacke där några av de mer framgångsrika Sablet-vingårdarna ligger.

Tillagt listan 1974 är Sablet en av cirka 20 platser (denna siffra ändras varannan år) som får lägga till sina namn i AOC Côtes du Rhône Villages-beteckningen. De har identifierats som en källa till högre kvalitetsviner som kännetecknar den regionala stilen.

Vinerna från Villages-beteckningen är avsedda att vara ett steg upp i kvalitet från de generiska Côtes du Rhône-titlarna. Viner som Sablet representerar nästa nivå, med specifika crus som Gigondas eller Châteauneuf-du-Pape högst upp i hierarkin

Producenter:

La maison de Cascavel 

Tillverkare:
La maison de Cascavel - Caravinsérail sarl
Resultat 1 - 1 av 1

Sablet - Côtes Du Rhône Villages

Pris 166,75 kr
Standardiserat pris: