Nya viner

Hälsa på oss

Pays d'Oc IGP

IGP Pays d’Oc ligger i Languedoc-Roussillon och IGP-titeln gäller för röda, vita och rosé viner. Här produceras också majoriteten av landets IGP-viner.  I stort sett har Pays d’Oc-området ett medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda vintrar, med mest nederbörd komprimerad till vår och höst. Torr, kontinentalvindar från nordväst ger lite kyla till vingårdarna, samt reducerar sjukdomspress.

Det finns emellertid en stor variation av terroir i denna stora region, vilket återspeglas i de vinstilar som produceras under Pays d’Oc IGP, som har en lång lista över tillåtna druvsorter. Medelhavets druvor som Grenache och Cinsault förenas i vingårdarna av mer kända franska sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot och Chardonnay.

Pays d’Oc IGP-viner har tidigare betecknats Vin de Pays d’Oc, men sedan 2009 har VDP-kategorin avvecklats för franska viner. Den har nu ersatts med Indication Géographique Protégée, en kategori som är närmare relaterad till Europeiska unionens vinmärkningskonventioner.

Producenter:     Chantovent, 

                           Group Jean d’Alibert

                           

Pays d'Oc IGP

Pris 120,00 kr
Standardiserat pris:
Pris 110,00 kr
Standardiserat pris:
Pris 120,00 kr
Standardiserat pris: