Våra producenter

Hälsa på oss

HISTORIA

Bodegas Sonsierra är ett modernt kooperativ med moderna produktionsverktyg och med ett modernt sinne, men som ändå kommer ihåg att behålla vinframställningen personligt och traditionellt.

Vår vingård grundades den 3 januari 1961 och öppnades 15 maj 1962. Den bestod då av 244 vinproducenter och 430 hektar vingårdar. Det var år då vinframställning var den ekonomiska ledaren i Rioja- regionen.

De grundande vinmakarna var också arvtagare till otaliga generationer, som hade odlat och utvecklat vinstockar i det förflutna. Att tala om Sonsierra är därför att tala om århundraden av vinhistoria.

Denna kombination av natur, historia och vinodlingstraditioner gav upphov till en allians, en familjeobligation till vårt lands jord, vårt hemland, en identitet som definierar oss och för oss närmare varandra.

Idag är Bodegas Sonsierra den näst största sammanslutningen av kooperativ i Rioja och ett exempel på samordning och samarbete mellan 150 expertvinmakare och deras 570 hektar vingårdar.

SONSIERRA COUNTY

Nästan allt vi är, är vi skyldiga till vårt land, Sonsierra County i regionen Rioja.

Namnet betyder under bergen och beskriver en plats där vinet har hjälpt till att forma ett extraordinärt naturligt historiskt och kulturellt landskap.

Detta priviligierade område upptar en mycket speciell plats inom Riojas vinproducerande region. Delvis till följd av sin position i hjärtat av Rioja Alavesa, är Sonsierra det enda stället i Rioja som ligger på den vänstra stranden av floden Ebro.

Från sitt läge i hjärtat av den vinproducerande regionen Rioja har Sonsierra genom historien haft ett rykte i provinsen för sin exceptionella kvalité av sina viner.

Dess unika mikroklimat och terroir kombineras för att ge de tempranillo druvor som växer här en mycket speciell karaktär.

Vinodling är praktisk taget en monokultur och ett sätt att leva i sig själv. Idag har området 2 500 hektar vingårdar och över 50 vingårdar, där vinproduktionen är en flera århundraden gammal tradition.

Den har format landskapet såväl som försörjning och karaktär åt sina invånare, som har tillägnat sig vinodlingens konst och vinproduktion i generationer.

Man kan till och med argumentera för att Riojas vin föddes i detta särskilda område, då det är bevisat att den antika vinframställningens praxis finns här ( förhistoriska kvarlevor, vinrelaterad arkitektur och ett kulturellt arv av enormt värde)

Sonsierra Landscapes in a bottle

Bodegas Sonsierre

Pris 200,00 kr
Standardiserat pris:
Pris 138,50 kr
Standardiserat pris:
Pris 254,00 kr
Standardiserat pris:
Pris 450,00 kr
Standardiserat pris: