Våra producenter

Hälsa på oss

Bauchet Familjens berättelse.

Félicien BAUCHET var en man av landet, Champagne-landet. En man med stark övertygelse, han ville hämnas på livet för en ungdom som hade varit full av svårigheter. Så 1920 började han utveckla sina vingårdar i Grauves, hans födelseplats, som senare skulle bli det historiska hjärtat i BAUCHET-huset.

Hans barn och partners, Raphael, Gerard och Roland, blev djupt påverkade av sin fars personlighet och arbetade för ett gemensamt mål: att skapa en stor och diversifierad familjeägt vingård, samtidigt som de samlade all nödvändig utrustning som behövs för vinframställning. Huset bosatte sig så småningom sitt huvudkontor och källare i Bisseuil, vid foten av Montagne de Reims.

På sjuttiotalet nådde vårt familjehus äntligen sin nuvarande storlek - nära 34 hektar - samtidigt som man behöll sin producent-odlare-hanterare (Récoltant manipulant) -status.

Från druvorna till Champagneglaset har vårt hus som nu är nästan hundra år gammalt fortfarande perfekt kontroll över hela processen med att skapa sina olika kuvor.

Florence BAUCHET LABELLE och Robin BAUCHET, från 4: e respektive 5: e generationen, ville behålla sina föregångares traditioner och familjevärden, men de gav sig själva möjligheten att utveckla överlägsna kuvor tack vare den senaste vinframställningsutrustningen , tillsammans med deras oenologers kunskap, Källare mästare Bruno CHARLEMAGNE.

Med de 34 hektar de äger arbetar BAUCHET House vingårdar fördelade på 7 terrasser, varav en stor del planteras i 1er Crus-området.

I Grauves, i hjärtat av Côte des Blancs där våra parceller vetter mot sydväst, utvecklas våra Chardonnays, tack vare kalkig matjord, den mineralitet som finns i våra 1er Crus Champagnes. De ger våra viner deras förfining och delikatess.

Det är någon annanstans, vid foten av Montagne de Reims, att våra bästa Pinot Noirs växer, rotade i den nedre undergrunden för att smälta in i den djupare krita på sluttningarna. Vänd mot söder ger de våra blandningar all kropp och komplexitet de behöver.

I Aube är våra vingårdar spridda över fem terroirer, bara växer Pinot Noirs längs Côte des Bars.

De kompletterar den aromatiska mångfalden som kännetecknar BAUCHET Champagnes.

Champagne Bauchet

Pris 328,50 kr
Standardiserat pris:
Pris 300,00 kr
Standardiserat pris:
Pris 350,00 kr
Standardiserat pris: