Våra producenter

Hälsa på oss

Domaine Aureto

 På en liten kulle i Vaucluse ligger Domaine Aureto - omgiven av vingårdar och med magnifik utsikt över Luberon och Mont Ventoux i   hjärtat av Parc Naturel Regional du Luberon. Navnet Aureto betyder "mild bris" i provencalsk.

 Domaine Aureto ägs av schweiziska Werner och Carmen Wunderli, som under senare år har gjort stora investeringar i att bygga moderna vinkällare - och inget har lämnats åt slumpen. Den ovanliga vinkällare, där två tredjedelar är under jord, är konstruerad med rostfria ståltankar för att säkerställa så rena must som möjligt. Jäsningen utföres med den innovativa teknisk process "Tecinox Ganimede" - i kombination med mikro-syresättning, vilket ger en perfekt balanserad mängd syre.

Denna blandning av traditionell och modern teknik i samband med vinframställning ger viner generositet, balans och komplexitet.

Med respekt för naturens kretslopp är vingården de senaste åren fått en helt omarbetad och omgjorda. Åtta hektar vingård var i detta sammanhang dras vid roten och translokeras i enlighet med kvalitetsmålet Domaine Auretos: binda upp av tre metallskenor, hållbarhet och val av druv växter (kloner).

Mellan Luberon och Ventoux är Domaine Auretos 36 hektar vinodlingar i hjärtat av en autentisk och skyddad miljö. De 36 hektar fördelat på 28 hektar i Ventoux och åtta hektar i Luberon, terroiren med sydostlig exponering uttrycker blommiga och mineral nyanser i domainets viner.