Våra producenter

Hälsa på oss

Groote Post ligger Några 64 kilometer norr om Kapstaden, nära kullen som kallas Kapokberg, sprider landet en frodig grön matta hela vägen till stranden av Saldanha-lagunen.

Tredje och fjärde generations mejerimän, Peter och Nick Pentz hoppas att som grädde kommer deras Groote Post-viner komma ut på toppen. Och om den första utmärkelsen för deras jungfruutgåva är något att gå för, är de väl på väg. WINE Magazine, som granskade Sauvignon Blanc-vintage 1999 i november-numret, kallade den en årgång från helvetet och valde bara fyra 4-stjärniga viner. Anmärkningsvärt, de två bästa Sauvignon Blancs, Neil Ellis Groenekloof och Groote Post, kom från angränsande vingårdar på den svala havet och söderläge Kapokberg i Darling Hills på Cape West Coast, ett område som snabbt växer i storleksordningen som ett vinodlingsområde .

Groote Post Homestead byggdes 1808 och för en stund var Lord Charles Somersets bara äkta "skyttlådan" och senare var hemmet för den välkända författaren Hildagonda Duckitt. Namnet är härledt från sin ursprungliga status som den största bevakningsstället i området, inrättat för att skydda nötkreatur från marauding Hottentot stock tyverna. Sedan de köpte Groote Post 1972 lade de till den angränsande gården, den historiska Klawer-dalen, och idag sammanlagda gårdarna totalt 3 000 hektar.

År 1904 grundade Peter Pentzs farfar Unionens Mejeri i Kapstaden. Mjölkbesättningar etablerades över tid i Tokai, Philippi och Darling (Groote Post). Peter mottog 1998 den prestigefyllda utländska jordbruksskribenten National Farmer of the Year Award för 1998 för sin excellens inom mjölkodling. År 2001 beslutade Pentz-familjen att sälja sin pris Holsten-besättning för att endast koncentrera sig på produktion av världsklass vin.