Våra producenter

Hälsa på oss

Bodegas Francisco Gômez

Bodegas FG-1

Francisco Gómez såg i dessa landområden just det han hade sökt i många år - en perfekt miljö där han kunde fullfölja sina drömmar.     De försåg honom med en enastående plats att etablera moderna vingårdar där hans principer om hög kvalitet, hållbarhet och omsorg om miljön kan ges högsta    prioritet.

Därmed tog han över från den gamla La serrata vingård där vinet hade gjorts så långt tillbaka som den 18: e talet. Han utförde sedan ut de nödvändiga renoveringar att förvandla det till ett lysande exempel på vad som kan uppnås i Alicante inom jordbruksproduktionen och innovation. Gården, som omfattar mer än 3.500 hektar - 250 av vinstockar och 350 av olivlundar - är idag en modern industriell oro som utför samma arbete den gjorde för tusen år sedan. Tradition och Revolution går hand i hand. De är två sidor av samma mynt.
Hörnstenarna i Bodegas Francisco Gómez Winery är:
Kvalitet: Produktionen av top-end viner och olivolja.
Omsorg om miljön: Överföring allt som är bra med vår ärevördiga vin och olja, vilket gör Medelhavsområdet traditioner på marknaden under tätningen av ekologiskt jordbruk certifiering.
Hållbarhet: Återställa och underhålla territoriet. Försöker vara ett nationellt ledande leverantörer av kvalitetsprodukter med maximal prestige och att främja ekonomisk och social utveckling i regionen.

 

Våra vingårdar sträcker sig över mer än 200 hektar, och våra vinstockar är planterade i rader går från nordöst till sydväst. De jordar som de växer bildar en ganska oländig terräng stiger till 700m höjd och är torra och sandiga och något lerjord med mycket finkornig. Vintrarna är hårda och somrarna är långa och varma. Mångfald är ledordet, från ålder vinstockar (som sträcker sig från över 40 år för den gamla     Monastrell till de yngsta vinstockarna planterade i vintern 2011) till val av druvsorter som ingår i vingården. Även om vinrankorna är främst Monastrell, finns det också en stark närvaro av andra druvsorter, såsom Sauvignon Blanc. Vårt yttersta mål var att hitta en balans genom mångfald, med införandet av sorter som Syrah, Petit Verdot, Merlot och Cabernet Sauvignon, som alla deltar i de röda vinerna. Dessa röda inkluderar vår inhemska och mycket omtyckt sort, Monastrell, som är ständigt närvarande och perfekt anpassade till sitt hemland.