Våra producenter

Hälsa på oss

Bodegas Peidemonte

Piedemonte-logo

Bodegas Peidemonte ligger i den historiska staden Olite, den högsta vinodling traditionen regionen i Navarra. Anläggningarna liksom vingårdar ligger i det geografiska område som heter "PIEDEMONTE de Tafalla - Olite". Denna region har en förlängning mellan Pyrenéerna och Ribera de Navarra avgränsas i öster av berget Ujué och i väster av bergen i floden Cidacos

Bodegas Piedemonte grundades 1992 av en grupp vinegrowers med målet att skapa ett nytt koncept för företag baserat på kvalitet och ständiga strävan att utvecklas, enligt marknadens krav.

Deras folk är stolta över att fortsätta vinodlingsdistrikten historia, som har sina rötter i det romerska riket 2000 år sedan, och sedan berikas av medeltiden och dynamiskt fortsatte tills idag. Numera försöker de att harmonisera tradition och modernitet för att behålla en ledande position på en konkurrensutsatt och krävande marknad.

Bodegas Piedemonte räknar med vingård ytor 352 hektar fördelade på flera regioner i delsektorer Ribera Alta de la DO Navarra.

 

De representerar ett brett utbud av traditionella druva slag såsom Garnacha, Tempranillo, Graciano och Viura, liksom franska sorter som Merlot, Cabernet Sauvignon och Chardonnay.

Utöver de nämnda druva sorterar vi odlar den lilla berried Muskat som vi utarbeta en naturlig sött vin av mycket speciella egenskaper.

Dessa olika druvsorter i enlighet med specifika jord och klimat är grunden för våra vinodlare att tillämpa sina vinnäringen kunskap. Härigenom erhålla en frukt som specificitet vänder sig till en huvudsaklig del vid ge egen karaktär för viner från Bodegas Piedemonte.