Våra producenter

Hälsa på oss

Château Brane-Cantenac

Brane Cantenac

Château Brane-Cantenac

Margaux AOC / AOP

2.Cru.

 

Château Brane-Cantenac är en vingård i Margaux benämningen Bordeaux vinregionen i Frankrike. Vinet produceras här klassificerades som en av femton Deuxièmes Crus (Second utväxter) i den ursprungliga Bordeaux officiell klassificering av 1855.
Gården producerar också en andra vin som heter Baron de Brane, en etikett med namnet Château Notton, och en generisk Margaux.

Brane

Grundades den 18: e talet av Gorce familjen, som gav det sitt ursprungliga namn, denna stora vin egendom producerade en av de mest ansedda viner från Medoc i god tid före 1855 klassificering. Det höga priset på sina viner gav gården sin rang i toppen av den andra klassade utväxter. Såld 1866 till Roy familjen, som också var ägare av Château d'Issan, Brane fortsatte att blomstra, innan det köptes av Société des Grands Crus de France (en konsortium av handlarna och odlare) i 1920.

1925, Léonce Récapet och hans son-in-law François Lurton tog över hela Brane-Cantenac och en majoritetsandel av Château Margaux. Lucien Lurton (son till François) ärvde
Brane-Cantenac 1956. Vid det här laget en av Bordeaux mest uppskattade viticulturists, Lucien vänster tio egendomar till hans tio barn. Sedan 1992 har hans son Henri höll i tömmarna.
Liksom sin far före honom, är Henri största passionen att skapa enastående viner, år efter år, från terroir anförtrotts honom. Vänliga, kunniga och ner till jorden, är han fast besluten att producera en stor Margaux med stamtavla, karaktär, komplexitet och balans som återspeglar Brane s djup grus terroir. En pionjär och experimentalist, arbetade han i Sydafrika, Australien och Chile innan ägna sig helt åt familjens egendom.

Som en levande, ständigt utvecklas produkten, kräver en stor vin uppmärksamhet, tålamod och erfarenhet. Sedan 1992 har Henri Lurton gjort det hans syfte att ge bästa möjliga vin medan återstående trogen utestående, historiska terroir i Brane. Beroendet av teknik enbart har sin begränsningar; i slutändan måste du förstå och respektera terroir för att uppnå optimal druvornas kvalitet och helt friska och mogen frukt.