Våra producenter

Hälsa på oss

Château Lillian Ladouys

Ch Lilian Ladoys

Château Lillian Ladouys

Saint Estèphe AOC / AOP

Cru Bourgeois.

Historien om Château Lilian Ladouys är oskiljaktig från den Médoc. Förekomsten av "La Doys" egendom, ett namn som hänvisar till källan i Gascon språk, kan spåras tillbaka till 1564 när den hölls i förläning av Jacques de Becoyran, herre Lafite. Château Lafite Rothschild är i själva verket bara ett par hundra meter från gården. "  I den 18: e århundradet gården ägdes av Barre familjen. Under en period av 150 år, den Barres smidda chateau identitet genom att bygga den fantastiska huvud chartreuse hus och sedan lägga till sina två torn några årtionden senare. Initial A. B. (för Auguste Barre) och C. L. (för Château Ladouys) är fortfarande synliga på tornet stenar. "
Médoc viner upplevde en guldålder under 19th century. År 1850, den första upplagan av Cocks & Féret namngav gården som en av de bästa i Saint-Estèphe. Enligt 1898 Féret upplagan, chateau täckte 75 hektar, varav tre fjärdedelar var planterade med vinstockar. Guiden ges det frodigt av Cru Bourgeois Supérieur, en status som officiellt bekräftats i 1932 och igen i 2003.
På 20-talet var gården drabbats hårt av effekterna av första världskriget och den ekonomiska krisen. Vingården delades upp och så småningom i glömska. Under mitten av 1980-talet gården förvärvades av Christian Thieblot och hans fru Lilian, i vars ära slottet döptes Lilian Ladouys. De gjorde en inverkan med 1989 och 1990 årgångarna som matchade upp till de bästa vinerna appellationen hade att erbjuda. Det var början på en återhämtning.
Under 2008 förvärvade Jacky och Françoise Lorenzetti gården efter falling in love med den. De hällde mycket snabbt passion och ambition i boet, lanserar en stor omarrondering program. Byggnadsarbetena på en ny halvunderjordisk vat hus påbörjades under 2009. Bilden av en fyrklöver visas på väggarna i slottet blev vinodling emblem Lilian Ladouys och funktioner på etiketten. Genom en ödets nyck, kan det också finnas på den bakre väggen av Château Pedesclaux, en Pauillac Grand Cru Classé under 1855 klassificering som förvärvades under 2009. Jacky och Françoise har också varit delägare i Château d'Issan, en Margaux Grand Cru Classé, sedan 2013