Våra producenter

Hälsa på oss

Château Pedesclaux

pedesclaux

Château Pedesclaux

Pauillac AOC / AOP

5. Cru.

 

Två århundraden efter dess födelse, är Pedesclaux upplever en aldrig tidigare skådad väckelse. Jacky och Françoise Lorenzetti ut på detta äventyr med samma passion som driver allt de åtar sig.
Översyn och utvidgning av vingården, byggandet av källare som designats av Jean-Michel Wilmotte: de verkligen göra ambitiösa val. När Jacky Lorenzetti sålde Foncia 2008 han ville ta upp nya utmaningar som ligger nära hans hjärta, i synnerhet när det gäller rugby och vin. Denna dubbla passionen delas av hans fru Françoise och hans svärföräldrar, ursprungligen från Sainte-Foy-la-Grande. Drömmen tog form med köpet av Château Pedesclaux. Denna 1855 sekretessbelagda tillväxt ligger i en av de vackraste delarna av Pauillac och erbjöd potential bara väntar på att bli upptäckt. Några avgörande val gjordes: en grundlig omstrukturering av vingården, till förvärv av nya högkvalitativa tomter, och byggandet av en gravitationsmatad vingård respektera den ursprungliga kvaliteten på druvorna. Jacky och Françoise Lorenzetti finns alltid till hands och engagerad i det dagliga arbetet på gården. Med dem är väckelse överallt. Lagen delar deras önskan att förbättra precisionen och finess i utförandet, med spetskompetens en konstant strävan. För att lyckas i en värld av vin, måste du ha bra stöd. Från det ögonblick de kom i Médoc, Jacky och Françoise Lorenzetti förlitade sig på den sena Vincent Mulliez som introducerade dem till Vincent Bache-Gabrielsen och sedan Emmanuel Cruse.
Vincent Bache-Gabrielsen tog över den tekniska förvaltningen av Pedesclaux. Han hade redan varit involverad i Château Lilian Ladouys, Saint-Estèphe Cru Bourgeois förvärvas av Jacky och Françoise Lorenzetti 2008. Emmanuel Cruse, delägare av Château d'Issan, blev Pedesclaux VD. Han kommer från en familj av vingård ägare och köpmän som har varit i Médoc sedan 18-talet, och hans Bordeaux know-how och sin expertis i att hantera en Grand Cru Classé är allmänt erkända.
Konsult oenolog Eric Boissenot har erbjudit sin expertis till vinframställning och blandnings faser sedan 2013. Arkitekt, planerare och designern Jean-Michel Wilmotte är känd för eklekticism av sin produktion och elegans och finish hans projekt. Han är intresserad av allt från de mest osannolika att de mest uppenbara, från de minsta till de mest imponerande. Förändringar fördelar och program hålla honom på tårna och göra det möjligt för honom att ifrågasätta och "uppfinna" själv varje gång, med samma konstanta strävan efter kvalitet och känsla för detaljer.
På Pedesclaux är Wilmotte bakom ett projekt åter produktion till hjärtat av godset på ett effektivt och enhetligt byggnad, i ett stycke med sin omgivning och chateau ": en anläggning av högsta kvalitet som är vettigt med tanke på gårdens historia