Våra producenter

Hälsa på oss

Château Talbot

Chateau Talbot

Château Talbot

Saint-Julien AOC / AOP

4.Cru.

Château Talbot är rik på historia. Det är i själva verket en av de äldsta av Crus klasserna i Médoc och etiketten är en elegant påminnelse om detta faktum. Dess 108 hektar vinstockar är definitivt på den vackraste delen av en mycket fin 160 hektar jordbruksfastigheter, som ligger i kommunen Saint-Julien-Beychevelle i Médoc.
Bredvid Gruaud-Larose, skulle det vara svårt att säga om det har haft en del i dess förtjänster eller om det tvärtom det har gett det sitt eget som går tillbaka så långt. Jord och alv är av utmärkt konsistens: jord grusig, alv järn-pan, kort sagt, att den bästa kombinationen för de främsta druvsorter, huvudsakligen Cabernet, Cabernet-Sauvignon och Merlot, når sin höjdpunkt. I mitten av vingården, inbäddad nära ett snår av gamla träd, står slottet och dess uthus: en fin bostad i enlighet med denna anda, en vat-hus, källare och förråd som matchar funktionell utrustning med linjerena och renhet av underhåll, visar på en gång överflöd ändå enkelhet i sin överflöd.
Liksom Gruaud-Larose, om du går in i vingården eller jäsningsrummet, i källare eller lagerutrymmen, de ser så sPic och span du undrar om de inte har bara gjorts redo för besökare. Överallt kan ses hand mannen som var herre, Jean Cordier, vars liv och arbete är präglad av sökandet efter perfektion. Därför är vinerna från Talbot har höjts till samma nivå som de stora utväxter av Médoc.
Deras SÈVE eller aromatisk lukt, har en obeskrivlig rikedom, deras bukett en sällsynt elegans och deras mantel bär en livlig, sjungande färg. En oenologisk infall, ett vitt vin, torr och elegant, har skapats på Talbot land. Det kallas "Caillou blanc", och det är inte minst av de upptäckter som gjorts av Jean Cordier som aldrig upphör försöker göra château Talbot en av pärlorna i de stora Bordeaux vinodlingar