Våra producenter

Hälsa på oss

Claroscuro Bodega de Arte

Claroscuro

Familjvinprojektet som vi genomförde, Gustavo och Paula Cucchiara, föddes 2012 när vi turnerade Uco Valley och i Vistaflores Tunuyán hittade vi oss och blev kär i Finca San Francisco på grund av dess sluttningar och utsikt till Andes.

Som en "Art Winery" tror vi att vinframställning är lika mycket en konst som målning. När vi prövar var och en av vinerna söker vi likheter med en argentinsk konstnärs målningar, oavsett om det är uttryck, lugn, vitalitet, etc. välj det konstverk som passar varje vin och visas på framsidan. Vår ambition är att främja konst genom vårt vin och från nöjet att njuta av vin.

Vår Finca San Francisco har 26 hektar vinstockar planterade enligt följande: 16 ha. Malbec, 3 ha. Cabernet Franc, 3 ha. Petit Verdot och 4 ha. Pinot Noir.

Claroscuros läge vid 1054 m.a.s.l. (3428 ft), dess vågor och närvaron av en gammal flodbädd omvandlar den inte bara till en unik egendom i Uco Valley. Vi har en sandig lökjord i de högre nivåerna av vingården och stenarna i de nedre delarna så att vi kan dela vingården i paket och därigenom skapa större mångfald som gör att vi kan producera ett större antal viner från samma vingård.

Droppbevattningssystemet använder vatten från smältning av de höga toppar. Allt detta resulterar i utmärkt kvalitetsdruvor och en starkt uttrycksfull terroir.