Våra producenter

Hälsa på oss

Gladstone Vineyard

Gladstone-1

Gladstone Vineyard

Gladstone - GI Wairarapa - Wellington Wine Country.

Gladstone Vineyard grundades 1986 och var det första av ett kluster av boutique vingårdar som grundades   på floden Ruamahanga i Gladstone, öster om Carterton i Wairarapa.

I februari 1996 tog Christine och David Kernohan över vingården. Både födda i Glasgow, Skottland,   emigrerade de till Nya Zeeland i slutet av 1970-talet med sina unga döttrar Lyn och Gail. Christine tog på sig dubbla roller som VD och traineevinmakare medan David fortsatte sin roll på Arkitektskolan i Wellington, tillsammans med veckovis vinförsäljning och kvalitetskontroll vid vingården.

Kernohans första tappning i april 1996 övervakades av den belgiska födda vinmakaren Jean Charles Van Hove, som hjälpte till att bygga på Gladstone Vineyards goda rykte genom att säkra en guldmedalj för 1996 Sauvignon Blanc senare det året.

Under de närmaste åren var det både av konsolidering och expansion vid Gladstone Vineyard, där Christine tog över regimerna som chefvinemaker och fortsatte sin lednings- och marknadsföringsroll.

Vinodlingskaféet öppnades första gången sommaren 1996/1997 och startade som ett universitetsfirma för Kernohans yngre dotter Gail och hennes vän Debbie. Den intilliggande Carters Block planterades först 1997.

1998 köptes 10ha mark på närliggande Dakins Road och hyrdes ursprungligen till jordbrukare för bete. Den första sommar Shakespeare, handelsmannen i Venedig, var iscensatt på vingården och den första paletten av Gladstone-vinet sändes till Nederländerna - först exportera från Gladstone Vineyard shores!

Expansion fortsatte till 2000-talet med de första planteringarna på Dakins Road och exporterades till Storbritannien (Nordirland) och Australien. Gladstone Vineyard exporterar nu cirka hälften av sin produktion till Storbritannien, Australien, Singapore, Hong Kong och Kanada. För detaljer besök vår distributörs sida. Om du är intresserad av att distribuera våra viner, vänligen kontakta Christine.

År 2004 planerades planering för en ny vingård med Bevin + Slessor Architects som hade till uppgift att designa en vingård som skulle komplettera den pittoreska miljön vid Gladstone samtidigt som man klarar av en projicerad ökning av produktionen från nuvarande 60 ton till en potentiell 200 ton och mer i framtida vid behov. Den nya vingården slutfördes när skörden 2005 infördes - väggarna uppfördes när druvorna pressades! Den gamla vingårdsbyggnaden har behållits för köksdörrförsäljning.