Våra producenter

Hälsa på oss

Grande Provence Heritage Wine Estate

Grande Provence

Grande Provence Heritage Wine Estate.

Beläget i Franschhoek,  Sydafrika.

Grande Provence Wine Estate bär sin 300-åriga historia med värdighet. Beläget i den vackra Franschhoekdalen i Sydafrikas västliga del så täcker deras frodiga vinstockar över 47 hektar. Böljande vinmarker ända ner till dalens botten inramas av bergen i bakgrunden. Knapp en timmes körning från Cape Town är detta nog det allra bästa vinområdet i Sydafrika.

För 300 år sidan gömde den franske protestanten Pierre Joubert sin bibel i ett bröd och flydde från sin hemby La Motte-d'Aigues i Provence för att undgå religiös förföljelse. År 1694 kom han tillsammans med andra hugenotter till Olifantshoek (Elephants Corner). Senere omdöpt till Franschhoek.

Efter att ha gift sig med en annan passagerare ombord på skeppet ”Bergchina”  bosätter sig Pierre och hans nya fru, Isabeau Richarde, snabbt på sin nya gård. De köper även andra lokala gårdar bl.a. Belingchamp, L'Ormarins, La Motte och La Roche. År 1732 dör Pierre i en ålder av 67 år och efterlämnar ett arv för de kommande generationerna av vinmarker och utmärkta exemplar på den holländska arkitekturen. Varav det mest anmärkningsvärda är herrgården på Grande Provence Heritage Wine Estate.