Tenuta Biancospino

Biancospino

Tenuta Biancospino" är en gård som ligger i hjärtat av Langa på kullarna i Diano d'Alba. En stor passion för jorden, en outtröttlig aktivitet och en stolt tradition förde vårt företagatt helt ägna sig åt biologisk vinodling. Varje steg i vår produktionsprocess är kontrollerat, från val av jord till användningav en högt specialiserad teknik, som möjliggör en vinodling vars gödsel görsendast med biologiska produkter.Denna metod garanterar en djup respekt för miljön, för produktens kvalitet och framför allt för människan. I vår källare kombinerar vinframställning tradition med en modern oenologisk teknik, och respekterar alltid biologiska arbetsmetoder. Alla som gillar äkta och hälsosam mat kommer att uppskatta våra produkter för deras enklasmakar lika gott som hemgjorda saker, och som är typiska för vår Langa.

Tenuta Biancospino" är inte bara en del av Salvano-familjens vingårdar, det är här allt började och där du hittar några av de bästa vinerna från Salvano-familjen. Langhe är det viktigaste området i norra Italien för kvalitet och vinvariation. Langhe är ett land med mjuka slingrande sluttningar mot de branta och karga kullarna, där vingårdar har bearbetats i århundraden. Denna kombination skapar ett landskap av hemskt skönhet och är till och med en kandidat för UNESCO:s världsarvslista. Det är Langhes skönhet och robusthet som födde en av de ädlaste konstformerna: förvandlingen av klungan till vin.

Och vinerna från Langhe är de mest prestigefyllda i Italien,  kända över hela världen: Barolo och Barbaresco, Barbera och Dolcetto, Moscato och Arneis.

Redan från de första produktionsåren ägnade Salvano stor uppmärksamhet  åt sitt urval av druvor.

Företaget äger vingårdar i Ricca, Roddino, Barbaresco, Treiso, Serralunga, Monforte, i Roero och  i Diano d'Alba (det historiska landet där källarens första säte ligger).

Vingårdarna behandlas och bearbetas  av bönder, enligt traditionen, för att bevara de olika egenskaperna hos varje mark. Jord och mikroklimat är de två elementen för en perfekt och unik druva. Salvano låter sina druvor växa i dessa olika vingårdar där jordmånen med speciella smaker och aromer producerar en unik druva. Dessa druvor dämpas ytterligare av mikroklimatet i varje vingård. Distinkta årstider, idealiska temperaturer både dag och natt, förstärker aromerna och närvaron av tanniner för att karakterisera varje vins struktur. Dessa två element förvandlar druvorna till Salvanos exklusiva viner.