Vin de Pays de Perigord är en zon-nivå Vin de Pays (VDP) titel Dordogne administrativa departement i västra Frankrike. Périgord är den historiska namnet för området som nu motsvarar ungefär Dordogne. Vin de Pays de Perigord viner från kommunerna Domme och Campagnac-les-Quercy kan lägga titeln Vin de Domme till sitt namn.
Dordogne, trots att överskuggas av Bordeaux viner från närliggande Gironde, har en lång och respekterad historia av vinproduktion. Bergerac, Pecharmant, Montraval och Monbazillac är de viktigaste vinerna i departement, men de viner som inte uppfyller de fastställda karaktär och kvaliteten på dessa benämningar har Vin de Pays du Périgord titlar att falla tillbaka på. De kan också säljas som Vin de Pays de Dordogne eller Vin de Pays de l'Atlantique.
De druvsorter som troligen kommer att användas i Vin de Pays de Perigord vin är Cabernets Sauvignon och Franc, Malbec, Merlot, Gamay och Pinot Noir för röda och rosor, och Chardonnay, Chenin Blanc, Semillon, Colombard, Folle Blanche och Ugni Blanc för vita.


Kom ihåg mig